24 maj 2015

att vara i luftenMaj månad.
Allt skulle visst hända nu. Samtidigt. För mycket är jag förstås själv skyldig, som alltid ska boka in extra dagar när jag är ute och reser, men att det blev så mycket just nu är inte bara min förtjänst.

Maj. En månad med begravning, konferens i kreativt skrivande, systerweekend i Stockholm, Byggnads kulturstipendium, ett farväl av en älskare jag haft svårt att släppa, kursavslutningar på mina egna kurser, kursavslutning för Skapande Svenska. Samtidigt som jag har möten om framtiden som kan förändra så väldigt mycket för mig, som betyder så väldigt mycket för mig och samtidigt har ajg ingen aning om hur det blir. Och så planerar höstens kurser med ABF, sommarens kurser på folkhögskolor och i egen regi. Göteborg, Växjö, Stockholm. Bastuskär. Tårar och skratt. Högt och lågt. Jag har kastats fram och tillbaka. Jag är fortfarande uppe i luften som en vante.

På instagram kan ni följa en del av det jag gjort/känt etc i bilder >>

På ett sätt vill jag bara skrika: hjälp! Och jag saknar någon att hålla i handen. Någon bredvid som kan tala om när jag måste andas, som kan trösta när jag gråter, hålla kvar mig i sängen. Jag har börjat gå upp före fem igen. Djupa andetag. Samtidigt vet jag att det här verkligen inte är läge att dessutom försöka hitta den personen. Men att det finns ett tomrum som jag börjar känna av, att bli relaterad till och relatera, kanske är det också en lärdom.
Och sorgen. Att Eric inte kommer att kommentera det här inlägget. Som han kanske skulle ha gjort, om han fått leva. Fan också.

Det är tur att det är sommar snart. Att efter juli har jag i alla fall några veckor som inte behöver innebära så mycket jobb. Att däremellan är det inte lika hektiskt, kanske, som maj har varit. Att det alltid ska vara på en och samma gång... Men det är så det funkar, livet, det kommer i kluster. Som ni förstår är det därför jag så plötsligt slutade med mina ambitiösa dagliga övningar. Det blev för mycket att upprätthålla det, också.

Det här är min första riktigt lediga dag sedan påsk. Jag ska försöka ta vara på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.