17 maj 2014

jag vet inte hur man gör då man är ledigjag vet inte riktigt hur man gör då man är ledig.
jag tänker: oh - en ledig dag. jag skulle kunna åka ut till Bastuskär och städa, eller jag skulle kunna gå till ateljén och sy en klänning, eller jag skulle kunna sätta mig på ett café och skriva hela dagen.

men faktum är att hur roliga alla de där sakerna än är (eller behövs göras) så behöver jag ju vara ledig. jag behöver vila. egentligen behöver jag göra ingenting, och bli uttråkad.

det som händer är att jag inte orkar göra något av alla de roliga sakerna jag föresatt mig att göra. hamnar i soffan och ser på Hart of Dixie, äter choklad och potatis med remouladsås (inte ihop). och känner mig lat.
lat som i jag borde ha tagit vara på tiden och gjort något jag tycker om istället för att såsa i soffan när det är sol ute. 

och glömmer hela poängen med att vara ledig, för det roliga blir ett krav som inte blir av och en skuldkänsla. när min inställning från början borde ha varit: idag får jag inte röra en fena.

Sen stämmer det förvisso inte att jag inte gjort nåt. Jag var och simmade halvåtta i en nästan helt tom bassäng, och jag har haft marknadsföringshatten på och spridit informationen om att jag och mina kurser är med i tidningen idag, och uppdaterat hemsidan och joxat. Det är ju faktiskt nånting.


Och artikeln sen då! En sån fin. Carola och Hans på bild från sista träffen med Skrivarverkstan, och Anders som redan fått sin bok i tryck. Jag känner mig så stolt för att få vara en del av detta.
Veronica säger så fina saker också, Vi får bara lovord från deltagarna om Minas förmåga att locka fram skrivlusten.
När jag var in till KällbergElmberg med en affisch för skrivarkurserna i skärgården, berättade Annika att en av hennes kunde hade berömt mina kurser under klippningen. Asså, så himla fint... Och en av deltagarna på Skriva med hjärtat sa innan hon gick i onsdag: Bästa kursen ever! och igår fick jag en doftande jasmin av en av mina Skriv för livet-kurser.Hjärtat sväller, ska jag säga, och jag jobbar på att ta emot alla fina kommentarer och inte tro att jag kommer bli högfärdig bara för det. För mest av allt vill jag lyssna och höra - hur kan jag göra det bättre? Vad kan jag lära mig av denna termins kurser? Så jag kan göra det ännu bättre nästa år.
Då startar jag öppna skrivkvällar, Det skrivande rummet en gång i veckan. Dit kan man komma och skriva på drop-in, utan att gå någon kurs. Ett bra första steg för att prova på, eller en plats att gå för att verkligen få veckans skrivande gjort. Kanske se till att skriva kursens skrivövning, eller fylla på med text till sitt skrivprojekt. Jag ser fram emot det, jag tror att det kan bli ett levande, kreativt forum.

Och är det något faktum står väldigt klart efter detta intensiva år med kurser och min egna utbildning till skrivpedagog så är det: jag älskar mitt jobb.

<3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.