26 augusti 2013

Jag får inte vittra.Mitt hem känns annorlunda nu, sedan orden flyttade in på riktigt.
Jag inser att jag aldrig var hemma förut. Alltså, jag var aldrig närvarande, hemma. Mitt hjärta dunkade i ateljén, jag drogs ständigt dit. Jag är rådvill nu, när jag inte längre måste, när det inte är ur stygnen pengarna kommer. Jag tycks mig ha ett oändligt hav av tid. Orden faller alltid så lätt, det är inget blod, inget svett, inga tårar. Inte på det sättet. Jag har också fått en annan dygnsrytm. 
Sy, det kunde jag inte göra då mörkret fallit. Skriva, är lättare då luften är som sammet och vinden sval och kylig genom fönsterspringan.
Och däremellan? Jag vankar av och an. Jag har så mycket tid att jag glömmer bort de saker jag tänker att jag nu har tid att göra. Istället somnar jag på soffan med Pia Tafdrup i min famn, och glömmer bort middagen för att jag sträckläser Olof Lagercrantz. Det är både en ynnest och ett hot. Jag skulle inte klara detta länge, jag skulle vittra. Så jag måste skapa mig rutiner, sätta upp deadlines. Se till att hinna göra både det ena och det andra. Spendera morgnarna i ateljén kanske, sy på förmiddagen, äta lunch, gå hem och läsa eller skriva. Somna med pennan i hand.

Jag planerar mina kurser. Dessa håller jag i höst. Jag låter sjukt peppig i min säljtext, ha överseende med det.

Skriv!Inspiration till att komma igång och skriva. Varierade skrivövningar, samtal om skrivande och tips på att hålla igång pennan.
Varannan onsdagkväll med start 4 sept. 8 ggr, 780:-
Plats: Kreativ Kollektiv.Anmälan gör du här: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Vasterbotten/ABF-Umearegionen/Kurser-och-studiecirklar/Litteratur-svenska-retorik/Skriv/

Utveckla ditt skrivande.För dig som kommit lite längre och har ett projekt igång. Skrivövningar varvat med textrespons och samtal om skrivnade.Varannan torsdagkväll med start 5 sept. 8 ggr, 780:-Plats: Kreativ Kollektiv.Anmälan gör du här: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Vasterbotten/ABF-Umearegionen/Kurser-och-studiecirklar/Litteratur-svenska-retorik/Utveckla-ditt-skrivande/

Skriv för livet.Självbiografisk kurs för seniorer. Tillsammans hjälps vi åt att minnas! Diskussioner, skrivövningar och tips på hur man får till en text som är rolig att läsa.Varannan fredag fm med start 6 sept. 8 ggr, 780:-Plats: Kreativ Kollektiv.Anmälan gör du här: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Vasterbotten/ABF-Umearegionen/Kurser-och-studiecirklar/Litteratur-svenska-retorik/Skriv-for-livet---nyborjargrupp/

 
Skriv! Helgkurs.tvådagars inspirationskurs med övernattning på en ö utanför Umeå

Vill du komma igång med ditt skrivande? Få fokus igen och sätta full fart framåt? 
I höst startar nya skrivarkurser på ABF och skrivarledaren Mina Widding inbjuder till en två dagars kick-off med inspiration, skrivövningar och samtal om skrivande.
På Bastuskär, en ö utanför Umeå dit man bara kommer med båt, samlar vi nya krafter inför hösten och återkopplar till våra skrivande själar. Vi skriver tillsammans och får möjlighet till reflektion och att samla tankarna kring ditt egna skrivande i en inspirerande miljö.
Kom med du också!
7-8 september med övernattning. 1995:-
I priset ingår transport, övernattning, samt mat. Egna lakan medtages.
ANMÄLAN till denna kurs görs till skriva@minawidding.com, alltså inte via ABF.För att kursen skall starta krävs minst fem deltagare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.