10 augusti 2014

jag har varit i Kokkola, och låtsats att jag är någon annan, från någon helt annan stans

Foto av Andreas Haals
Jag tycker om det finska namnet, Kokkola, det klingar så fint i munnen, smakar kola. Och staden är fin, det finns en gammal del med gamla hus, vackra hus, och jag vandrade ut till vattnet och tittade på alla båthus längsmed kanalen. På kvällen var det marknad och musik och en massa människor och Andreas bjöd mig på fisk, smörstekta, panerade små siklöjor som man äter hela, man tar tag i stjärtfenan och slukar dem som om man vore en katt i en tecknad film. Jag gick runt hela dagen och låtsades att jag var någon mycket längre stans ifrån än Sverige, det kändes så futtigt tråkigt med Sverige, så jag pratade engelska med var och en och var mycket internationell, tills dess att någon frågade var jag kom ifrån då, och då blev jag lite ställd för det var ju inte en genomtänkt lögn jag gick runt med och min engelska är väl ganska så slätstruken. I alla fall var det fint att låtsas vara någon, eller kanske att inse att man kan vara vemsomhelst för alla de som inte vet ett jota om en ändå. En frihet. Och hursom. Det är roligt att vara utomlands.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.