19 november 2013

jag skriver om en stygg flicka


Från en stygg flicka.*
Jag hoppas du inte alls har det bra. Jag hoppas att du ligger vaken, vänder och vrider dig av minnena efter händer på din kropp, kyssar i din nackgrop.  Jag hoppas att du känner hur kroppens alla små molekyler saknar  kompletterande hud, dras ut i rymden, dras i saknad. Jag hoppas att minnet av kroppen som kröp närmare dig om natten spelas upp som en film innanför dina ögonlock så fort du blundar. Att minnet av hur du vaknade till och flätade in dina händer, kysste fingrarna, spelas upp som en film i nervsystemet, att du försöker upprepa rörelserna men flätar i luften. Jag hoppar att det kryper i hela din kropp, att de fina fjunen över din hud reser sig i brinnande elektricitet bara smekningar kan stilla. Att du känner dig lustigt glad och rörd, så att du nästan vill skratta rakt ut i luften, för att i nästa sekund bli yr och ängslig, nästan illamående. Jag hoppas att  täcket ligger fel hur det än ligger, för att det bara påminner om hur tomt det är. Jag hoppas du får känna känslan av bottensvart besvikelse varje gång du vänder dig i sängen och inser att den andra halvan är tom. Jag hoppas att du inte får en blund!

xxx

Jag hoppas vi ses snart igen.* Känner du igen orginaldikten? En slängkyss till den första som kan namnge författaren. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.