5 februari 2014

jag skulle vilja rämna alla dessa barriärerVad var det finaste som du upplevde idag?

* Den gemensamma tystnaden mellan herr P och mig, uppe i hans ateljé. Han ritade, jag läste med pennan i hand, slängd i den slitna fåtöljen lite på sniskan, placerad så för att jag skulle kunna se han då vi pratade just innan. Tomt på ljud var det ju inte,Thåström ackompanjerade tystnaden. Och pappersprassel, pennamotpapperljud.

* Att sitta i en Barcelonasoffa och lyssna till min egen röst, och inse att okej - du kanske inte fick några bra poäng på poetry slam igår (ack du missförstådda poet), men idag spelade du in din dikt och skickade till Italien, och den kan komma att användas i ett rätt så coolt sammanhang. (Peppar peppar)

* Att promenera in till stan med en kvinna som har öppnat upp sitt liv för mig, och som ger mig lovord för min insats som skrivarledare och handledare.

Dessa människor jag möter, förresten. Förstå att de går runt och bär på hela liv i sina famnar, i sina kroppar, sina hjärtan. Inte bara sina egna, utan också deras mödrars, farbröders, systrars liv. Det upphör aldrig att fascinera mig, de oceaner av berättelser som finns inom var och en. Vifta aldrig bort en människa, det skulle vara som att vifta bort dig själv och alla dina förfäder. Att stanna upp och inse att varje människa finns och är lika verklig som en själv. Om alla gjorde det... Dessa barriärer vi sätter upp, för att klara av tillvaron. Vi sätter till och med upp barriärer inom oss själva. Jag skulle vilja rämna alla dessa barriärer, och genom det skapa en tillvaro som inte är outhärdlig.


2 kommentarer:

  1. Jag tyckte väldigt mycket om din dikt! Jag deltog tyvärr inte i vår grupps poängsättning eftersom jag känner dig, men jag hade satt betydligt högre poäng ;) Dikten satte verkligen fingret på poesin och det som inte kan sägas med ord blev som ändå sagt med ord, på det där viset som man inte riktigt förstår utan bara känner. Du läser så fint också! Tycker också du är en superbra skrivhandledare, är jätteglad att jag hittat dina kurser!

    SvaraRadera
  2. Men gulle du Johanna! <3 Tack, det värmer!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.