29 juni 2014

vi har hunnit byta ut våra molekyler sedan sistJag är i Göteborg, men jag är i ett annat Göteborg.
Både jag och staden har hunnit byta ut våra molekyler sedan sist, ruskat om i dna:t. ändrat inriktning på spiralerna. Jag märker det främst i hjärtgropen, hur den inte snörps vid synen av en gata, ett hus, hur jag inte dras till att besöka alla gamla platser. De platserna är döda nu, all vemodig nostalgi har ätits upp, inte ens några vålnader finns kvar. Eller kanske några, de kanske manifesteras då jag börjar skriva igen.

Klippan, Röda Sten. Jag bor på en ny plats, i en helt ny miljö. Lär känna vänner jag mest bara varit bekant med förut. Det är det fina med att bo hos folk. att man lär känna dem på ett helt annat sätt än om man bara ses i sociala miljöer. Vardagen är fin, det är fint att vara i vardag hos människor. Det är någonting vi gör alltför sällan, jag mindre än många, många på samma sätt som mig.
Det är det gamla vanliga. Jag vet vad min vän i Malmö åt till frukost eftersom de postat en bild på instagram, men jag vet inte hur de verkligen har det. Jag ser på facebook att en av mina tonårsvänner fått ett barn, hon bor ett kvarter från mig, vi har inte setts på flera månader. Jag har inte talat med någon vän på telefon bara för att prata, sedan när? Åratal. Vi som skulle komma varandra närmare, det är ju bara sken och bedrägeri. Ge mig lite matspill på golv och barnaskrik, lite plufsiga morgonansikten och filosofier över kaffekoppar.

Det blir promenader, jag känner det på mig. Promenader till och från, promenader bara för att gå. Till en väns ateljé, till Nya varvet. Till kyrkogården, till vännen uppe på berget. Jag ska vara i rörelse.
Och samtidigt ska jag sitta ganska mycket still. Still på min stol någonstans, här i Klippan eller på ett café, men vid min dator, min skrivbok. Gå igenom redan skriven text, skriva ny text, minnas, omvandla, förvandla.

Allting är en omvandling.

Jag har ett slags schema över min ledighet. På förmiddagarna skriver jag, på eftermiddagarna ska jag fylla på min inspirationsreservoir. Schemalagd inhämtning av energi. Som tex att vandra runt i Botaniska och äntligen, äntligen! få gå runt bland tropiska växter, som att åka ut till öarna och liksom ja - vara på havet, som att gå på Rhösska Museet och se en smyckeutställning. Det finns många saker att göra i den här staden. På kvällarna kan jag träffa vänner, det är också en energipåfyllning. Och så börjar det om igen, skriva på förmiddagen, leva livet på eftermiddagen. Jag tycker att det är ett ypperligt upplägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.