9 januari 2015

jag dricker té med Marcel ProustDessa drömmar kom mig att inse att eftersom jag en dag ville bli författare, var det på tiden att jag redan nu klargjorde för mig vad jag skulle skriva. Men så snart jag ställde mig denna fråga och sökte finna ett ämne i vilket jag kunde lägga in en oändligt djup filosofisk innebörd, upphörde min hjärna att fungera; jag kände mig stå inför en hopplös tomhet och förstod att jag antingen inte ägde något snille eller att en hjärnsjukdom hindrade mitt snille från att vakna till liv.
Marcel Proust - Swanns värld, s 199 

Mina fingrar doftar bockhornsklöver, jag har precis beställt en laddning med mina favoritpennor från Hong Kong, i morse var det bara jag och brandmännen i simhallen.
Jag funderar på vad nästa steg är, vart mina drömmar skall bära mig. Och jag funderar på vad jag kan köpa för gåva till mig själv som tack för ett gott utfört arbete under 2014. Det gäller ju att hålla sig väl med sin arbetsstab, tänker jag. Så kanske en MacBook Air skulle vara nåt? Ja, jag tror att den anställde skulle uppskatta att slippa släpa runt på en tegelsten. Eller en skifferplatta, ska vi säga, som metafor? De är rätt tunga. Och vart bär mina drömmar mig? Jag vill skriva mer. Det vet jag. Jag vill fotografera. Kanske kan det bli så att en större del av det, också kommer ut i världen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.