3 januari 2015

jag ser mig själv i konst.

Rafael Lozano-Hemmer - The Years Midnight (as seen with the smoke in my eyes)


i konst ser jag mig själv, inte alltid lika bokstavligt som här. jag gör det i andra också, då jag talar, skriver. i möten möter man sig själv. när man slutar möta andra, slutar man att växa. jag menar möta, se, även om det är samma människor varje dag. sluta inte se dem, då slutar du se dig själv.
är det alltid denna symbios? eller kan man lägga bort sitt själv och bara se, också? jag vet inte, men jag tror inte det. det är vår förbannelse och befrielse, att vara medvetna. om ni nu är det. det vill jag vara. om du bara ser, förtvinar du. och du, du måste också finnas i denna värld. för den rätten är nu en gång dig given. använd den.
1 kommentar:

  1. Jag måste möta mig själv eller det som är "jag" i ständig rörelse. Utan meditation hade jag aldrig kunnat se vad jag är utanför mig själv, att lägga undan "självet" "jaget."egot", "core belief", "genuine self image" eller vilken typ av psykologi man använder. Är "jag" så många saker, vägen bortom jaget, egot eller vad man kallar det är en livslång process. jag är inte helt på det klara med vad du menar med "symbios". Esse est percipi att vara är att förnimmas av Berkely även om jag inte är av hans uppfattning när det gäller Gud och att våra sinnen som härleds från gud måste vara objektiva. Bara att tänkandet i sig Coginto Ergo Sum inte är en tillräcklig bevis för medvetandet existens. Det blev lite mycket , men har en tendens att skriva lite för mycket min vän.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.