18 januari 2014

Jag är här nu Stockholm, ska vi dansa?


Jag sitter på tåget. 201 km/h ned mot Stockholm.  När jag vaknade i morse smakade andedräkten rödvin och mina tankar följde en helt egen rytm.
Jag dricker té ur termos, prickig mugg och prickig kudde. Det enda jag saknar nu är en prickig Polly, som hon var igår, Polly vill ju dansa.
The Holys. Sötungar! Jag slöt ögonen och var i Brooklyn ett tag, nånstans i DUMBO, jag kommer inte ihåg namnen på ställena längre, de finns säkert inte kvar fast i mitt mind palace gör de det, där kan jag blunda och förflyttas.
Nu är det tågljuden, inte längre dunkdunkdunk som förritin men visst nog, vackra ljud. Jag har böcker i väskan, mer än lovligt många, jag ska gå på dans ikväll, sova på en schäslong hemma hos Clara, röda Clara, vackra Clara med den klara stämman, hon ska sjunga ikväll, det var längesen jag hörde henne sist.
I Stockholm finns det fantastiska människor, av alla de slag. Cecilia tex, som målar mönster på kroppar och odlar kristaller,  hon är tillbaka från Afrika nu. Jag kommer och sover hos dig sen, det blir fint. Och Johan, som är så fin i klänning, och Skägget, kanske slinker jag ned i den famnen imorgon.

Jag är här nu Stockholm, ska vi dansa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.