26 januari 2014

jag badar i en isvak


Malmö.

Fyra trappor upp och nära fyra meter i tak, så det finns plats för akrobatiken.
Jag möts av en mjuk värld, och det är en värld att landa i efter alla dagar av intensitet, kringflackande. Vi går på konsert och jag landar även i musiken, i kombinationen av indisk klassisk musik och svensk folkmusik. Lokalen är liten, publiken börjar dansa på slutet. Jag fick fatt i ett skrivminne, jag skrev ned det. Det kan vara fröet till fler, jag fick en idé.

Jag somnar medan Boris byter strängar på gitarren.

Nästa dag cyklar vi ut till Ribersborg, Ribban. Allt här har smeknamn, Möllan, Simpan, Ribban. Vi cyklar, jag får låna en cykel, det är utmärkt, underbart. Jag lära känna staden, Nina visar sin väg genom den. Det slår mig att jag inte ens haft en föreställning om den, hur den skulle se ut, var saker ligger. Vi dricker té på trätrapporna nedanför Turning Torso, jag tänker på att vattnet är så grönt här. Sedan bastar vi, och jag badar i en isvak, naken kropp i iskallt vatten, 2,6 grader. Och nakna kroppar överallt, jag skakar hand med J, deras vän, där i den gemensamma ångbastun. Det är nog första gången jag hälsar på någon för första gången i naket tillstånd, samtidigt är det inget konstigt med det - hej, det här är jag. There´s a first time for everything. En av veteranerna häller vatten med eukalyptusolja på stenarna, viftar upp ökenvindar. Det är en magisk känsla, brännande men renande. Alla dessa nakna kroppar, det är skönt att veta att det finns platser där de får finnas.


Idag har jag skrivit och letat rytmer, rim. Försökt gå in i någonting jag inte känner till så mycket om, men börjar förstå mer och mer. Det är ett spännande uppdrag, jag skriver på kommando. Lite mera seriöst, blir allting bra kan min röst ljuda i flera kanaler. Spännande, som sagt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.