4 januari 2014

jag summerar 2013 och blickar framåtTvåtusentretton.

Du var ett mittemellanår.
Året mellan tvåtusentolv som innebar de största förändringar jag någonsin genomfört i mitt liv. Året innan tvåtusenfjorton, detta uppschosade, ångestfyllda, evenemangsspäckade, omdebatterade kulturhuvudstadsår och året som jag och Polly sagt att vi ska hålla ut i Umeå till slutet av. Vad det nu innebär. Med allt vad det innebär.

Tvåtusentretton med kärleksförhoppningar som fallererat, omvandlats, väckts på nytt, funnit nya källor, nya skägg. Hjärtat bankar fortfarande lika orytmiskt. Jag vill, jag vill inte. Jag tror, jag tror inte. Det enda jag verkigen vet är att jag älskar. Och att jag behöver känna hud mot min, en annan kropp i min, tungor, andetag. Somna bredvid en annan. Inte bara kropp, ömhet också.

Tvåtusentretton som körde tilt/shift på mitt kreativa perspektiv. Från sömnad till poesi, med en krydda av fotografi. Allt finns fortfarande med, men proportionerna är annorlunda, rättställda.

Tvåtusentretton, året då Mina Widding blev Mina Widding, samlar allt under samma flagga, ritar en ny flagga för denna nya kontinent som är jag. Lämnar entrepenörshetsen och följer hjärtat och lo and behold! Pengarna kommer ändå. På sina sätt, genom sina märkliga kanaler. Ett jobb här, ett annat där. It works.

Tvåtusentretton med sina sju namn. Vissa korta, andra längre, vissa glömda, andra fortfarande kvar på huden. Inget av dem det rätta, än. Så kan det vara. Alla mina namn.

Tvåtusentretton, året då jag började skriva på min bok, på riktigt.

Tvåtusentretton, året då jag rest kors och tvärs över landet och bott hemma hos folk. Jag har bott hos så många olika att jag nog inte kan räkna dem samman. Och jag har bott på ön, fått vara isolerad och ensam. Underbara, underbara ö.

Tvåtusentretton, året då jag har hört runt fyrtio livsberättelser kläckas i minne och formas till ord. Tänk så vackert.

Tvåtusentretton med nya bekantskaper, nya vänner, nya utmaningar. Jag växer. Jag är fortfarande inte vuxen.

Och nu då?

2014 innebär nya utmaningar. Jag håller på med ett poesiuppdrag just nu, något helt nytt som känns spännande. Utveckla det, kanske, till något mera. Jag kommer att fortsätta med nya kurser på ABF. Testa en distanskurs som praktik på skrivpedagogiken. Ha en skrivar-retreat ute på ön. Fortsätta skriva min bok. Pitcha föreläsningar och seminarier i kreativt och självbiografiskt skrivande. Kyssa grodor tills jag hittar en jag gillar, eller flera. Göra en klänning i papper. Göra fler kläder till mig själv. Hitta produktion för Nindas väskor. Testa göra en väska i läder. Fortsätta simma, och börja träna på gym. Joho! Jag ska. Samla anteckningar till en egen metodbok i skrivande. Fotografera och framkalla i eget mörkrum. Fortsätta resa runt i landet så mycket som jag kan och orkar, kanske tom utomlands i år. Bjuda folk på middagar. Ha en 80-talsfest i februari. Du är bjuden!

This is just the beginning. Think of all that lies ahead.

<3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.