27 april 2015

Skrivuppmaning #11 listorAtt skriva listor är ett bra sätt att gestalta för sig själv vad man tycker och tänker och känner i stunden. Därför gör jag en kombinerad checkpoint denna måndag, där jag både skriver vad jag och vad min huvudkaraktär tycker om det ena och andra. Det finns också en poäng i att särskilja sig själv från sin huvudkaraktär, så det som skrivs på listorna får inte vara samma både för dig och din karaktär. Ju mer man lär känna den man skriver om, desto bättre förmedlar man den till läsarna. Ju mer du lär känna dig själv, desto bättre människa blir du.
Idag sitter jag och arbetar med mitt manus på stadsbiblioteket i Göteborg.

Övning:

Följ rubrikerna, och skriv dina egna svar. Eller gör egna rubriker på annat du vill lista!

Saker som jag tycker om att göra:

 • Promenera  i vackra miljöer, vara bland mycket växter ie Botaniska, Trädgårdsföreningen etc
 • Veta att jag har fri tid, efter en period av intensivt arbete. Bara veta det, att jag inte behöver stressa med någonting.
 • Ligga sked. Och bli omfamnad bakifrån, med armarna runt midjan och en kind mot min nacke.

Saker som Dora tycker om att göra:

 • Vandra i berg, leva friluftsliv, sova utomhus.
 • Att överraska människor hon tycker om, genom att dyka upp på oväntade platser.
 • Köra motorcykel, hoppa fallskärm – allt som innebär hög fart och frihet.

Saker som jag kan vara utan:

 • Bokföring och ekonomi, att slippa tänka på det.
 • Sjukdomar och ryggont, allt som har med kroppen att göra som inte är som det ska.
 • Falskhet människor emellan. Jag önskar att folk var mera närvarande och därför också sa som det var, då man talar med varandra.

Saker som Dora kan vara utan:

 • Att behöva äta. Nog för att hon kan tycka det är gott ibland, men emellan det är det mest besvärligt.
 • Myndigheter. I hennes resor har hon måst möta alltför mycket byråkrati, i ordnandet av visum, problem angående hennes kamerautrustning eller datorer, att de tycker att hon snokar runt och skapar problem genom hennes rapporterande av verkligheten.
 • Trassliga relationer. Eftersom de mestadels tenderar att bli trassliga, kanske alla relationer, fast hon inser att det inte heller skulle vara någon god idé.
---


Om skrivuppmaningen:


Skrivuppmaning är en serie inlägg där jag publicerar mina egna dagliga skrivövningar, som jag använder för att hålla igång mitt skrivande. Du är välkommen att följa med mig på vägen, och göra de övningar du känner för. Skriv i din egen blogg och länka hit, eller skriv i kommentarsfältet om du vill, i mån av tid ger jag lite feedback. Det går förstås alldeles utmärkt att bara skriva på egen hand och inte visa också.
Skrivuppmaningarna samlas under en flik längst upp på bloggen, och går också att hitta via "etiketterna" längst ned i varje inlägg.

Jag önskar oss lycka till med vårt skrivande!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.