15 april 2015

Skrivuppmaning #3

Jag tar inspiration från nyheterna.Öppna valfri nyhetssida på internet (jag valde DN)

Övning:

Ta in det som står på nyhetssidan. Bilder, rubriker, fraser från artiklar om du ser dem. Låt din huvudkaraktär öppna upp denna sida, och sätta det hen ser i kontrast eller reflektion till den värld där hen själv befinner sig.

--

Utdrag från min övningstext

På tågstationen i Novgorod tar Dora för första gången på länge upp datorn för att gå ut på internet. Hon klickar på webläsaren, som automatiskt öppnar de flikar hon brukar ha uppe när hon är i verkligheten, mellanrummen. Det tar några sekunder innan sidan laddas, och hon inser sitt misstag. På bara några sekunder sätts muren upp mellan den värld hon befinner sig i, och den hon lämnade för en månad sen. Blicken sveper över DN:s förstasida. Det känns så fruktansvärt avlägset. Regeringen lägger fram sin budget, DN hårdbevakar. Bilder på statsministern med ett pekfinger i luften, samsas med illustrerande bilder från de områden som är mest debatterade, ROT-avdrag och bensin. Längst upp till höger en bild på ett ansikte i en kaffekopp, ett café gör succé med sin unika kaffekonst. 40 ton mikroplast spolas ut i Östersjön i år. Rekordmånga sommarjobb. Man knivskars allvarligt under fest. Påvlig iPad såld för 270.000. Att det aldrig tar slut, att de orkar. Inget känns mer avlägset än ROT-avdraget eller sommarjobb. Påvlig iPad, vad är det ens för nåt? Kan det existera i samma värld som den här?

---


Om skrivuppmaningen:


Skrivuppmaning är en serie inlägg där jag publicerar mina egna dagliga skrivövningar, som jag använder för att hålla igång mitt skrivande. Du är välkommen att följa med mig på vägen, och göra de övningar du känner för. Skriv i din egen blogg och länka hit, eller skriv i kommentarsfältet om du vill, i mån av tid ger jag lite feedback. Det går förstås alldeles utmärkt att bara skriva på egen hand och inte visa också.
Skrivuppmaningarna samlas under en flik längst upp på bloggen, och går också att hitta via "etiketterna" längst ned i varje inlägg.

Jag önskar oss lycka till med vårt skrivande!


1 kommentar:

  1. Yo Mina! Jag skrev på Jesper Sahlin skriver och länkade hit, men lyckades inte tagga dig. Kolla gärna in. Bra övning!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.