23 april 2015

Skrivuppmaning #9 - barndomsminne som gestaltar känslaÖvning:


Tänk på din huvudkaraktär, hur du tänker dig att den är då du skriver om den. Antingen har du redan skrivit ned lite fakta om den, som ålder, kön, yrke, utmärkande personlighetsdrag osv, eller så gör du det nu. Sedan funderar du på, och skriver om, en händelse som kan ha inträffat i din karaktärs barndom. Skriv det som en minnesscen, eller kliv in i händelsen och var där och då. Skriv en scen där din karaktär i sin barndom upplever känslan: längtan. (slump från facebook, första känslan som beskrev i det flöde jag hade uppe, slumpa gärna fram en egen känsla på samma sätt om ni vill).

---

Ur min övningstext:

Dora liten. Ja då var Dora liten, och hon visste det, kände det, försökte sträcka sig långt långt uppåt på sina korta ben men nådde inte, och det gjorde inte heller orden, oftast. De nådde inte fram till mottagaren, och Dora gjorde den bedömningen att det fanns två orsaker. Den första var att orden var fel. Ibland skrattade de vuxna, då hon tagit de stora orden i sin mun och försökt använda dem som sina, och ibland då hon använde de små, de hon fick använda, men då blev det ändå fel och Dora blev arg. Den andra orsaken var att de vuxna väldigt sällan faktiskt lyssnade till det man sa. Som hon längtade efter att bli stor, att vara en av dem, att göra sig förstådd och samtala i samförstånd, det där ”sam”, det var en del av den vuxna världen och dit ville hon.  

---


Om skrivuppmaningen:


Skrivuppmaning är en serie inlägg där jag publicerar mina egna dagliga skrivövningar, som jag använder för att hålla igång mitt skrivande. Du är välkommen att följa med mig på vägen, och göra de övningar du känner för. Skriv i din egen blogg och länka hit, eller skriv i kommentarsfältet om du vill, i mån av tid ger jag lite feedback. Det går förstås alldeles utmärkt att bara skriva på egen hand och inte visa också.
Skrivuppmaningarna samlas under en flik längst upp på bloggen, och går också att hitta via "etiketterna" längst ned i varje inlägg.

Jag önskar oss lycka till med vårt skrivande!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.