14 april 2015

Skrivuppmaning #2

Jag satte på en låt på Spotify lite på måfå, det blev Tearjerkers "Door".
Övning:

Lyssna till musiken. Föreställ dig en plats, och försätt din huvudkaraktär där. Var är hen någonstans? Vad är det för stämning? Beskriv vad huvudkaraktären känner genom att beskriva platsen och någon form av rörelse.
(Det går förstås bra att välja en egen låt på måfå och skriva utifrån den)

---

Ett stycke ur min övningstext

Dora sitter på sängen, på kanten med ena benet under sig och andra stadigt mot golvet. Belysningen är dämpad, sängkläderna sjaskiga, rummet utstrålar färgen grå utan att egentligen vara helt grått. Ändå, något är det som gör det mysigt. Den lite råa stämningen i den skramliga musiken, råriven ljudmatta med en mjuk sångares röst, det är den som förmildrar. Får henne att längta efter att stryka fingret längs pojkens kind, kyssa läppar, lätt först, nästan flyktigt. Det är så det måste börja, det försiktiga närmandet. Här, i detta unga rum, detta ofärdiga, ofärgade. En rå mjukhet. Skivan på vinylspelaren reflekterar ljuset i mjuka intervaller, den ojämna ytan ger en behaglig känsla av rytm.

---


Om skrivuppmaningen:


Skrivuppmaning är en serie inlägg där jag publicerar mina egna dagliga skrivövningar, som jag använder för att hålla igång mitt skrivande. Du är välkommen att följa med mig på vägen, och göra de övningar du känner för. Skriv i din egen blogg och länka hit, eller skriv i kommentarsfältet om du vill, i mån av tid ger jag lite feedback. Det går förstås alldeles utmärkt att bara skriva på egen hand och inte visa också.
Skrivuppmaningarna samlas under en flik längst upp på bloggen, och går också att hitta via "etiketterna" längst ned i varje inlägg.

Jag önskar oss lycka till med vårt skrivande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.