16 april 2015

Skrivuppmaning #4

Ett foto publicerat av Majtösen (@majtosen)


Övning:


Idag har jag inspirerats till min skrivövning, genom en bild på instagram. Jag gjorde helt enkelt så att jag scrollade fram till en bild i mitt flöde, som jag kände att jag kunde koppla till skrivande. Det blev min vän Sara Edholms bild på sin mors ritblock. Sara skriver för övrigt också, hennes blogg hittar du här >>
Om ni vill kan ni såklart leta fram en egen bild i ert flöde. Tanken är att använda bilden i sin text, på det sätt som det lämpar sig. Beskriv vad du ser, och låt bildens innehåll vara av någon slags betydelse för din huvudkaraktär, eller för texten i stort.

---

Ett utdrag från min övningstext

Dora rotar en stund i resväskan, känner för ett ögonblick paniken men där, längst ned ligger blocket. Det hon alltid har med sig, vart hon än åker. Du kanske inte fick resa mamma, men nu får du det ändå. Det var en annan slags papper på den tiden. Lite grövre, porösare, eller är det tiden som har skapat det, åren som gått? Om tid är någonting konkret, så är det hur det sjunker in i tingen och på en gång bevarar dem och gör dem annorlunda. Till och med spiralerna var annorlunda då, de satt tätare, var kraftigare. Blocket hade tillhört hennes mor, Ritblock står det skrivet snett över framsidan i lite snirklig, modern femtiotalsstil, med en penna som understryker dess betydelse. Över ytan ett mönster, linjer som skapar trianglar, det årtiondets förtjusning i geometri. När hon var liten tänkte hon att det kanske var en karta, att de färglagda trianglarna var ledtrådar. Till vad? Man tänker så mycket när man är liten. 

---

Om skrivuppmaningen:

 Skrivuppmaning är en serie inlägg där jag publicerar mina egna dagliga skrivövningar, som jag använder för att hålla igång mitt skrivande. Du är välkommen att följa med mig på vägen, och göra de övningar du känner för. Skriv i din egen blogg och länka hit, eller skriv i kommentarsfältet om du vill, i mån av tid ger jag lite feedback. Det går förstås alldeles utmärkt att bara skriva på egen hand och inte visa också.
Skrivuppmaningarna samlas under en flik längst upp på bloggen, och går också att hitta via "etiketterna" längst ned i varje inlägg.
Jag önskar oss lycka till med vårt skrivande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.