25 november 2014

improwrimo: klorna 25/30ord: klorna


Alice vässar sina naglar som klor. Spetsiga ska de vara, gärna långa men inte för långa, de får inte komma i vägen för avtryckaren på kameran. Hon målar dem inte längre, kanske borde hon, det kommer hon på ibland. Men så glömmer hon, efter att hon målat och då flagnar det och ser tattigt ut, ingen bra idé. Försöker göra scheman, rentutav. Minns schemat från lägenheten på andra lång. När hon inte kunde styra upp allt kaos under ytan, försökte hon organisera deras liv tillsammans åtminstone på det synliga planet. Eller alltså, hennes del av den. Redan innan New York handlade det ju om att hon tog hand om allt. Eftersom det annars inte gjordes. Han var nöjd med att fly förbannad ta itu med två veckors disk i taget och hade blivit expert på att stapla den rena disken så högt det bara gick upp i hålrummet i hörnet. Ett pussel som knappt gick att vidröra utan att något glas föll och krossades. Det gjorde inte heller någonting, han ansåg att glas skulle krossas och köpte hellre nya. Hur han vred och vände allt så att det passade hans världsbild. Eller lathet.
I schemat hon ritade upp, alla listor, stod saker som att vattna blommorna, diska, städa, tvätta osv. Vilka intervaller det skulle göras i. Tvätta fönter (1 ggr per år), grundlig rengöring av avlopp (2 ggr per år), vattna blommorna (1 ggn i veckan), måla naglarna (fredagar, OBS! ta bort innan måndag). När allt var upplagt fanns det inte mycket tid kvar för att hinna till mörkrummet och jobba med det egna.
Inte konstigt att klorna växte sig längre och längre. När de var färdiga med att klösa sönder hennes egen värld, grävde de sig in i huden på hans rygg.


---

Improwrimo: min egen lilla miniversion av nanowrimo. Varje dag ett nytt slumpmässigt ord som jag använder som igångsättare för en tiominuters skrivsession, under november månad. Häng gärna med och gör detsamma! Länka eller skriv in dina egna övningar i kommentarsfältet.

Dikten/texten är oredigerad utanför de tio minuternas ram, förutom ett eller annat stavfel som rättats i efterhand. Tanken är att hålla igång ett skrivflöde, och samla råmaterial för någonting som längre fram kan användas i andra dikter eller textsammanhang.

---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.