19 november 2014

improwrimo: passerat 19/30
ord: passeratdu har passerat genom mig, ett bestämt du, du får inte längre vara du
du lämnar inget tomrum, det som du passerar sluter sig, självläker
du har inte längre något namn i mig

jag vaggar mina kroppsdelar rena från dig, vi är ett nu, kropp och jag
utan dig och utan alla dina vita spår i mig
ditt vita som simmat runt och gömt sig bland vita blodkroppar, jag visste nog

rensad, lämnad, lämnande, i havets kalla klara, en doppning ett dop
du skall inte längre kunna säga vad jag heter
värmer mig med nya namn och nya händer på hela kroppsdelar, ärren

ärren är läkta och smekta, ditt vita har runnit ut ur mig

---


Improwrimo: min egen lilla miniversion av nanowrimo. Varje dag ett nytt slumpmässigt ord som jag använder som igångsättare för en tiominuters skrivsession, under november månad. Häng gärna med och gör detsamma! Länka eller skriv in dina egna övningar i kommentarsfältet.

Dikten/texten är oredigerad utanför de tio minuternas ram, förutom ett eller annat stavfel som rättats i efterhand. Tanken är att hålla igång ett skrivflöde, och samla råmaterial för någonting som längre fram kan användas i andra dikter eller textsammanhang.

---


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.