28 november 2014

improwrimo: tomma 28/30
ord: tomma


tomma händer, tomma säckar
tomma ögon

blinda ögon, fulla kassar
nervösa händer

rörelserna händerna gör
hur de måste bli vad ögonen
automatiskt registrerar

tomheten
i att vara reducerad till detta sista steg

det finns inget steg lägre ned
förutom prostitution

jag hoppas att de inte kommer dit
att desperationen inte når den gränsen
att det inte fanns människor
som tog emot den

men det gör det ju

det gör det ju


---

Tomma glas. Självklart aldrig tomma glas. Till slut drack hon i samma takt som honom, trots att han var dubbelt så stor och med en helt annan fysionomi. Han köpte alltid två, fyllde alltid två.

---

Tomma. Säger man det tillräckligt många gånger förlorar ordet betydelse. Det ser heller inte lika självklart ut som ord om man skriver det många gånger efter varandra. Tommatommatommatomma. En rytm då, någonting annat, det skiftar. Minns barndomens lekar i bilen, ordet staket som upprepades efter varann tills det inte gick att säga längre och man inte längre förstod vad man sa. Att det alltid dör upp i huvudet, att rabbla ramsan, varje gång hon såg ett staket. Ofta, alltså. Staketstaketstaketstaket. Det stakar sig.

---

Tomma, tombola. En tom tombola. En tom boll.

---

Inte mycket vettigt idag, snippets. Oh well. Jag är lite tom. En sån dag. Jag borde vila men har inte råd. På så många plan.

---


Improwrimo: min egen lilla miniversion av nanowrimo. Varje dag ett nytt slumpmässigt ord som jag använder som igångsättare för en tiominuters skrivsession, under november månad. Häng gärna med och gör detsamma! Länka eller skriv in dina egna övningar i kommentarsfältet.

Dikten/texten är oredigerad utanför de tio minuternas ram, förutom ett eller annat stavfel som rättats i efterhand. Tanken är att hålla igång ett skrivflöde, och samla råmaterial för någonting som längre fram kan användas i andra dikter eller textsammanhang.


---


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.