18 november 2014

improwrimo: tvivel 18/30
ord: tvivel


Hon tvivlar. Vem ska hon lyssna på? Erik byter skepnader, säger saker som går emot varandra. Men han förklarar så bra, det är hennes perspektiv det är fel på, hon måste kliva ut ur sitt eget trånga skal sätta sig in i hans skinn. Ur hans perspektiv är allting solklart, och det är det också, ser hon, när hon får det förklarat för sig. Ibland önskar hon att det fanns någon sorts manual. Att han kunde skriva det åt henne, så hon kunde lära sig. Men hon skulle inte våga säga det, hon föreställer sig hans blick, hon vet hur den ser ut. Den som ser rakt igenom henne som om hon vore gjord av papper. Då han säger att det är ju sådant som hon måste lära sig känna intuitivt. Han kan inte hålla hennes hand genom allt. De har varit tillsammans i fyra år nu, hur kan hon fortfarande vara så aningslös? Så just eftersom hon redan borde ha förstått, vågar hon inte fråga, när hon inte förstår. Hela tiden det där berget av saker som hon måste ta itu med, hon ligger efter. Saker att reda ut, bena ut, lära sig. Hålla reda på. När kombinationen av situation P, händelse Z och alkoholhalt E uppstår är resultatet Y. Men om man ändrar någon bokstav aldrig så lite, så skiftar betydelserna och resultatet blir ett helt annat. Mixturen. Det är det enda som fyller hennes tankar nu. Hur hon ska ta till sig Erikläran, vara en god student. Gärna en som kommer till lektionen utan trosor och bestraffas av läraren med ändan i vädret på katedern, ja. Det var ju den faktorn också, att beräkna.


---

Improwrimo: min egen lilla miniversion av nanowrimo. Varje dag ett nytt slumpmässigt ord som jag använder som igångsättare för en tiominuters skrivsession, under november månad. Häng gärna med och gör detsamma! Länka eller skriv in dina egna övningar i kommentarsfältet.

Dikten/texten är oredigerad utanför de tio minuternas ram, förutom ett eller annat stavfel som rättats i efterhand. Tanken är att hålla igång ett skrivflöde, och samla råmaterial för någonting som längre fram kan användas i andra dikter eller textsammanhang.

---


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.