17 november 2014

improwrimo: konkret 17/30
ord: konkret


Han ber henne att vara konkret, tydlig i det hon säger. Inte säga en sak, och egentligen syfta på det som den meningen pekar åt, den riktningen. Säg riktningen. Anmärk inte på mängden lera på skorna, tala om att du dammsugat och önskar att jag inte ska gå på hallgolvet med mina smutsiga skor, säger han. Hon flackar med blicken. Nu blev det fel igen. Försöket att undkomma kärvheten dem emellan misslyckades igen.

Det är rädslan som styr, rädslan som formulerar meningarna. Men rädslan märks, och när rädslan märks kan varje mening dissekeras, och det rädslan försöker undkomma, kan kommas ifatt. Han har övat länge. Varje kryphål kommer han åt. Han vet hur hon ska tas. Rädslan är kittet som håller dem samman. Därför vattnar han den, noga. Ibland kräver den intervaller av torka, för att bäst kunna suga åt sig vattnet. De gångerna är mest njutbara. Den medgörlighet som skapas i hennes kropp då, hon krälar. Han tycker om att se henne kräla. Den mjuka smekningen före varje given örfil.

Han ligger på betongen, oformlig, konkret. När hon vrider på nyckeln och gasen börjar fylla bilen, visslar hon för första gången på länge, nu kan han inte klaga på att hon visslar falskt.

Ända in i sömnen visslar hon.


---


Ett scenario från gårdagen planterat i ett annat sammanhand, en (eller flera) företeelser från tidigare relationer, en uppskruvning och så lite mord på det. Det är ju ett sätt att starta en måndag på. Och ibland önskar jag att jag skrev på engelska, så han kunde få ligga på "concrete" och inte på betong. Men det kanske är någon som uppfattar den lilla snitsigheten ändå, kan man hoppas.
I övrigt kan man nog fundera på om det inte är lite för konkret text, att det jag försöker säga hade vunnit på att gestaltas tydligare, än att sägas rakt ut. Jag låter det stå för de tio minuternas begränsning.


---


Improwrimo: min egen lilla miniversion av nanowrimo. Varje dag ett nytt slumpmässigt ord som jag använder som igångsättare för en tiominuters skrivsession, under november månad. Häng gärna med och gör detsamma! Länka eller skriv in dina egna övningar i kommentarsfältet.

Dikten/texten är oredigerad utanför de tio minuternas ram, förutom ett eller annat stavfel som rättats i efterhand. Tanken är att hålla igång ett skrivflöde, och samla råmaterial för någonting som längre fram kan användas i andra dikter eller textsammanhang.

---


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.